Okkinga Communicatie
Contact of bel 0515 58 0000

Inspiratie | Retro futuristisch Zweden en snelle computers

Ad Grainger / 6 juni 2019 / 3D artist impressions

Door Ad Grainger

Een paar jaar geleden kwam ik een aantal afbeeldingen tegen op internet. Ruimteschepen, vreemde wezens en robots in Zweedse landschappen, eind jaren 80 begin jaren 90. Ik was direct gefascineerd door de thema's.

Al snel vond ik de tekenaar/illustrator die hiervoor verantwoordelijk was: de Zweedse Simon Stålenhag. Via Kickstarter probeerde hij de druk van zijn eerste boek te financieren. Dat heb ik uiteraard, zonder aarzelen, gesteund! Zijn illustraties zijn in meerdere opzichten een inspiratie. Niet alleen zijn thema’s spreken tot de verbeelding, ook zijn kleurgebruik en compositie zijn fantastisch. Inmiddels staan zijn drie boeken bij mij in de kast. (Tip: zijn laatste boek, The Electric State is echt een aanrader!)

Begin dit jaar kreeg ik een nieuwe PC (voor de nerds: AMD Ryzen Threadripper 2990WX, 2x RTX 2080 Ti, 128GB RAM 🤓) en was het tijd voor een nieuwe versie van onze render software (Vray Next). Ik zocht een project om de nieuwe power en functies te testen. Daar hoefde ik niet lang over na te denken! De sfeervolle illustraties van Simon Stålenhag waren hier perfect voor. Omdat ruimteschepen modeleren niet mijn specialiteit is, zocht ik een project dat iets meer in de lijn lag met mijn eigen werkzaamheden.

Ik vond de onderstaande (rechter) afbeelding en heb deze nagemaakt.

Links: van Ad Grainger, rechts: van Simon Stålenhag

Ben je benieuwd hoe ik dit heb gedaan? Je ziet het in de video!

 

Samenwerken, geïnteresseerd of meer informatie?
Neem contact op
Okkinga Communicatie
Onze website maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Klik op 'Ik ga akkoord' om toestemming te geven voor het plaatsen van cookies. Lees meer over cookies