Corporatie voor beter wonen in Fryslân
Elkien

Elkien is een woningcorporatie met circa 20.000 goed onderhouden sociale huurwoningen in Friesland, waar ze een hart voor mensen hebben en waar wonen meer is dan een huis alleen. Al meer dan 25 jaar werken we voor én nauw samen met de communicatieafdeling van Elkien.

  • #print
  • #huisstijl
  • #video
  • #online
Communicatie richting huurders

Samenwerken houdt in: over en weer scherp blijven, bijsturen en verbeteren. Dit resulteerde in een refresh van de complete huisstijl, een eigen beeldbank met huurders in de hoofdrol, een eigen animatiestijl en tal van herkenbare infographics. De middelen worden ingezet zodat huurders goed op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot Elkien en/of hun huurwoning. Een bondige boodschap in een visueel aantrekkelijk jasje.

Thuis bij Elkien

Vier keer per jaar krijgen bewoners van Elkien de laatste nieuwsupdates via het bewonersblad ‘Thuis bij Elkien’ op de mat. Hierin staan de laatste ontwikkelingen, geven we via de column ‘Vraag het de vakman’ informatie & tips en worden bewoners uitgelicht door middel van mooie verhalen.

 

Interactieve animatie

Om op een duidelijke manier over te brengen wat regels en afspraken zijn, maken we verschillende (interactieve) animaties. Zo is er bijvoorbeeld de animatie ‘overlast melden’ gemaakt. Het doel? Samen in een fijne, nette buurt wonen.

 

 

Ketenpartner middelen

Voor en samen met de ketenpartners van Elkien ontwikkelen we verschillende communicatiemiddelen, om bewoners op de hoogte te stellen van de ontwikkelingen in en rondom hun huis of wijk. Zo weten bewoners vroegtijdig wat hun staat te wachten, wanneer er bijvoorbeeld een woningverbetering plaatsvindt.

Animatiestijl

Uiteraard is Elkien ook actief op social media. Een belangrijk middel om bewoners te bereiken en te informeren. Voor de social media maken we (bewegende) beelden in een herkenbare animatiestijl die overal terugkomt. Allemaal in dezelfde stijl, die steeds verder wordt doorontwikkeld.

Elk project is een unieke kans om jouw merk in de spotlight te zetten.

Neem contact met ons op