Redesign huisstijl
Kinderwoud

Kinderwoud is een kinderopvangorganisatie met kinderdagopvang, peuteropvang, buitenschoolse opvang en gastouderopvang door heel Friesland. Sinds de laatste restyling in 2011 werd het tijd voor een nieuwe identiteit. Aan ons de opdracht om een verfrissende, moderne en gebruiksvriendelijke huisstijl te ontwikkelen. En daar draaien we uiteraard onze hand niet voor om!

  • #rebranding
  • #huisstijl
  • #animatie
  • #fotografie
Logo

Het logo is opgebouwd uit bouwstenen; unieke vormen die staan voor de eigenheid van een kind en voor verbinding. De bomen, van klein naar groot, staan voor groei en ontwikkeling. Samen vormen ze een duurzame omgeving waarin Kinderwoud samenwerkt met ouders, onderwijs en andere partners om met elkaar verder te groeien.

Iconen

De bouwstenen uit het logo worden als losse iconen toegepast in de huisstijl. Naast de drie basisvormen zijn er in totaal 15 iconen ontwikkeld. De vaste set, bestaande uit 10 iconen, wordt altijd als een patroon toegepast in vrijwel alle uitingen van Kinderwoud. Door middel van de iconen worden de waardes en bouwstenen van Kinderwoud visueel uitgelegd.

Huisstijl

Naast het logo design en de fotografie zijn we aan de slag gegaan met het ontwerp van de huisstijldragers. Per middel hebben we kritisch gekeken naar de communicatie hiërarchie en de toepassing van het beeldmerk, de thematiek, gebruik van fotografie en iconen.

Animatievideo

Ter introductie van de nieuwe huisstijl is er een logo animatie ontwikkeld. De animatievideo laat zien waar Kinderwoud voor staat en geeft uitleg over de opbouw van het logo.

Fotografie

Kinderwoud werkte voornamelijk met stockmateriaal waardoor de kernwaarden en speerpunten niet goed tot zijn recht kwamen in de communicatie. Om die reden hebben we een eigen beeldbank ontwikkeld met unieke en ‘eigen’ beelden waar plezier en vrolijkheid van afspat. Het zijn dynamische foto’s waardoor je echt naar het onderwerp wordt toegetrokken en onderdeel bent van de belevingswereld van het kind.

Elk project is een unieke kans om jouw merk in de spotlight te zetten.

Neem contact met ons op