Fryslân in beweging
Sport Fryslân

Sport Fryslân vindt dat iedereen het recht heeft om te kunnen sporten en de bijbehorende gezondheidsvoordelen te ervaren. We vonden elkaar in een sportieve samenwerking en kregen samen Fryslân (weer) in beweging. Van amateursporters tot parasporters, van jong tot oud!

  • #video
  • #campagne
  • #online
Lit jim gean

Sporten zit bij Friezen in het hart, maar door de coronacrisis zijn de ledenaantallen bij de verenigingen flink gedaald. In samenwerking met Sport Fryslân hebben we een campagne neergezet om de inwoners van Fryslân (weer) aan het sporten te krijgen. We lanceerden ‘Lit jim gean’; een activerende oproep via een vrolijk liedje (bekend bij iedere Fries). Met als boodschap: kom sporten en bewegen en laat je gaan!

De wike fan sport

Om verenigingen te activeren hun deuren te openen en bewoners van Fryslân (weer) te laten sporten hebben we volop ingezet op de on- en offline kanalen. Met succes! In de ‘Wike fan sport’ kwamen veel bewoners de activiteiten en sporten uitoefenen.

Online platform

Meer dan 150 verenigingen in Friesland hebben zichzelf en hun activiteiten aangemeld voor ‘De Wike’. Dit aanbod was terug te vinden op het online platform. De bewoners hebben zich volop ingeschreven en vervolgens in de ‘Wike fan sport’ (weer) kennis gemaakt met het te gekke aanbod. Een week waarin het bruist van de sport- en beweegactiviteiten in Fryslân.

Je kunt meer dan je denkt!

Sporten moet voor iedereen toegankelijk zijn! Daarom is het zo belangrijk om samen te sporten. Van amateursporters tot parasporters, van jong tot oud! Samen met Sport Fryslân ontwikkelden wij de campagne ‘Je kunt meer dan je denkt’. Samen met alle Friese gemeenten wil Sport Fryslân Friezen laten zien dat iedereen kan sporten en bewegen. Vijf ambassadeurs zijn de boegbeelden van deze online campagne.

 

Inspirerende verhalen

Met deze campagne willen we zoveel mogelijk niet-sporters enthousiasmeren om te gaan sporten en een eventuele drempel wegnemen. Iedereen kan sporten en bewegen. Je kunt meer dan je denkt! De ambassadeurs Milou Bosscher, Tristan Bangma, Magan Tahir, Bodi van den Braak en Benthe Veenstra zijn het voorbeeld voor alle Friezen.

 

Online campagne

De campagne is een onlinecampagne. Vijf Friezen zijn de trotse ambassadeurs van de campagne. Zij vertellen in beeld hun inspirerende verhalen met wat sport voor ze betekent en wat het hen brengt. Daarmee laten we zien hoeveel plezier sporten oplevert, dat eigenwaarde erdoor wordt vergroot en dat mensen zien, ervaren en ondervinden wat sporten oplevert. We laten concreet zien wat het sportaanbod is in Friesland via het platform van unieksporten.nl. Het aanbod van de verenigingen is hier te vinden.

Elk project is een unieke kans om jouw merk in de spotlight te zetten.

Neem contact met ons op